Svetovi dan otrok in nasveti za darila za vse otroke

06.05.2024 Darja Nakupovanje Deli
svetovni dan otrok

Prihaja dan vseh otrok, kar pomeni, da je čas za nakup darila. Vam manjka idej? Na naši spletni strani najdete veliko popustov in idej. Raziščite nasvete in ideje za najboljša darila za otroke.

Samo starši vedo, kako zahtevna je vzgoja in skrb za otroke. Že od malih nog jim posvečajo vso pozornost in jih učijo novih stvari, da odrastejo v spodobne in dobre ljudi. Starševstvo pa vključuje tudi veliko lepih trenutkov, na primer dan, ko bo otrok shodil ali spregovoril, si bo zagotovo zapomnil starša. Tudi zato lahko rečemo, da je biti starš najbolj odgovoren in hkrati najlepši poklic na svetu.  In kdaj drugje proslaviti dejstvo, da imate otroke in jim izkazati še večjo ljubezen, če ne na mednarodni dan otroka?

TOP darila za svoje otroke lahko kupite v kategorijah, kot so igrače, otroška moda, izdelki za otroke in dojenčke, pohištvo za otroške sobe, elektronske igre in konzole, športna oprema, potovanja in zavarovanja . Pogovorimo se o tem, katere od njih se splača kupiti tako mladim kot starejšim.


"Nikoli ne vemo, kaj je starševska ljubezen, dokler sami ne postanemo starši." 
- Henry Ward Beecher

Vas zanima, kakšni popusti so na voljo za dan otroka ? Kliknite na spodnjo povezavo in odkrili jih boste vse na enem mestu.

objem za dan otroka

Avtor: Gustavo Fring (Pexels)


Igrače za darilo za mlajše družinske člane


Nekajmesečni otroci igrač še ne dojemajo tako kot njihovi starejši sorojenci, zato jim lahko podarite igrače, ki jim bodo v pomoč pri razvoju. Dober primer so igrače za razvoj motorike, sestavljanke ali druge izobraževalne igrače. Priljubljene so tudi lesene ali tekstilne igrače. Dopolnite zbirko iger s knjigami, posebej zasnovanimi za dojenčke, na primer večbarvne tekstilne kocke, ropotuljice, grizala.

Otroci od 1 do 2 let so pripravljeni zaznati več dražljajev za razvoj možganov, čutov in domišljije . Primerno je, da jim kupite vlečene igrače, različne sestave ali sestavljanke z velikimi kosi. Za triletnega otroka bodo zanimive igrače z izobraževalno dimenzijo , na primer živalske sestavljanke ali razvrščanje barv in vzorcev. In čas je primeren tudi za prvo otroško kolo ali poganjalec.

Za otroke stare 4 in 5 let je najboljši čas za nakup logičnih iger in iger za razvoj domišljije. Priljubljene so uganke z izdelki, igre ravnotežja in različni kompleti za sestavljanje. Otroci te starosti bodo uživali tudi v lesenih glasbilih, kompletih orodja in otroški kuhinji.

Šestletniki začenjajo šolo, kar pomeni, da bodo kocke, sestavljanke in igrače za učenje črk in številk praktičen nakup. Spet pa ne pozabite na knjige, s katerimi ne bodo samo vadili branja, temveč bodo širili svoj besedni zaklad. Zaželene so knjige z zanimivimi slikami, pomožne knjige ali delovni zvezki.

Tudi otroci, stari 7, 8 in 9 let, se ne izogibajo igranju z igračami. Toda pri tej starosti vam bodo povedali, kaj točno želijo. Če jih želite presenetiti, kupite leseno sestavljanko ali puzzle, tudi kaj za ustvarjanje.


lesene igrače za darilo
Avtor: Tatiana Syrikova (Pexels)

Najnežnejša nega dojenčkov


Se pripravljate na vlogo matere in starševstva ali želite podariti praktično darilo prijateljem z majhnim dojenčkom? Osredotočite se na razdelek izdelkov, posebej razvitih za nego in potrebe novorojenčkov in majhnih otrok.

Potrebna oprema vključuje stekleničke, dude, plenice, olja in druge kozmetične izdelke, grelnike za stekleničke, avtosedež in posteljico z vzmetnico. V družini z nekoliko starejšimi otroki bo vsaka mama cenila izdelke za boljšo varnost, na primer proti odpiranju pečice, hladilnika ali pohištva. Koristna bo tudi pregrada pred stopniščem ali varovalna ograja za stopnišče in seveda posteljo.

Otroško opremo za mamo in otroka najdete v spletni trgovini Carter's. Pripravite se na prihod otroka, raziščite ljubka oblačila zastarejše  otroke in si zagotovite tudi vse, kar potrebujete za darilo.

Oblačila za male in velike


Kupovanje veliko dragih oblačil za majhne otroke s finančnega vidika ni dobra ideja. Otroci zelo hitro rastejo in preden se zaveš, jim bodo novi kompleti oblačil premajhni. In res je tudi, da lahko oblačila včasih res hitro uničijo. Zato svetujemo v katerih e-trgovinah ne boste zapravili veliko denarja za otroška oblačila, hkrati otrokom zagotovite potrebno udobje.

Za otroške nakupe priporočamo nakup izdelkov iz otroške kolekcije lastnih blagovnih znamk v spletni trgovini Factcool. Ponudbo odlikujejo ga kakovostna obdelava in zelo ugodne cene. Bodije, pižame, trenirke, majice in zimska oblačila lahko kupite naenkrat in udobno od doma. Nakup oblačil za nekaj let stare otroke je že nekoliko težji, saj imajo ti najljubše pravljične junake, raje imajo določene barve in postopoma začnejo slediti trendom. No, prepričani smo, da boste z naročilom oblačil v e-trgovini Sinsay zadovoljili njihov okus. Trgovina nenehno spreminja ponudbo in dodaja  elegantna oblačila za malčke in mladostnike. 

Naš nasvet: Najstnikom namesto oblačil podarite darilni bon. Pokazali jim boste, da popolnoma zaupate njihovi izbiri.

Ste že kupovali v e-trgovini Cropp ? Blagovna znamka je poznana po ulični modi oblačil, obutve in dodatkov, osredotočena na upornike, ki si želijo kaj po svoje. Poleg otroškega blaga najdete tudi moderne kose za odrasle ženske in moške, tako da lahko v garderobo dodate nekaj novega za vso družino.
 

Vas zanimajo druge ponudbe? Spremljajte našo spletno stran, da boste vedno prvi izvedeli za najboljše.


otrok se oblači
Avtor: Annushka Ahuja (Pexels)

 

Vse za novo otroško sobo


Običajno je, da se otroška soba spreminja s starostjo otrok. Največja sprememba se zgodi, ko gre otrok v prvi razred in opusti celodnevne igre. Te nadomestijo domače naloge, učenje in otroško sobo je treba prilagajati spreminjajočim se potrebam otroka.

Odpovedati se vsem igračam je lahko za otroka res težko. Zato jih skupaj z bodočim šolarjem zmanjšajte na potrebno število in jim namenite stalno mesto v sobi. Nato dodelite prostor za dovolj novo otroško pohištvo, kot je mizo s stolom in ustvarite prijeten učni kotiček za šolarja. Lahko ga dopolnite s praktično oglasno desko ali tablo za načrtovanje in ustvarjanje.

Predalniku dodajte omaro polne velikosti, otroško posteljo zamenjajte s klasično in preprogo zamenjajte z novejšo v nevtralni barvi. Vrhunec celotne preobrazbe otroške sobe bo odstranitev tapet z otroškimi vzorci in barvanje po otrokovi najljubši barvi . Navsezadnje se mora v sobi počutiti najboljše.

Imate doma velikega šolarja? Morda bi ga razveselila večja knjižna in garderobna omara, ergonomski stol ali udobnejša vzmetnica. In lahko ste prepričani, da noben študent ali najstnik ne bo zavrnil udobnega in praktičnega dodatka v obliki sedežne vreče.

Ne veste, kako preurediti otroško sobo? Otroka neposredno vprašajte, kako si to predstavlja in skupaj spremenite. Navsezadnje je na novo prenovljena soba lahko izjemno lepo in praktično darilo za mednarodni dan otroka.

 

otroška sobaAvtor: Norbert Levajsics (Unsplash)

Ne glede na to, ali želite opremiti otroško ali študentsko sobo, boste dobre popuste našli na naši spletni strani. Kliknite na spodnjo povezavo in izberite.

Elektronika za šolo in za zabavo

 

Prosti čas je zelo pomemben, da se otroci sprostijo in napolnijo z energijo po učenju ali drugih obveznostih. Seveda naj bo vrsta dejavnosti raznolika. Verjetno se strinjate, da je igranje računalniških igric ena izmed najljubših prostočasnih dejavnosti otrok.  

Želite svojim otrokom omogočiti še boljšo igro in boljšo izkušnjo? Ob dnevu otroka jim podarite igralno konzolo ali novo igro. Njihovo veselje bo nepopisno, podobno kot bi podarili mobilni telefon, nove brezžične slušalke ali fotoaparat.

In potem je tu neka druga kategorija električnih izdelkov , ki je uporabna za študente, še posebej za študij. Mislimo na primer na prenosnik ali tablico, ki sta postala pomemben pripomoček pri učenju. Imajo vaši otroci starejši model? Razveselili jih boste z zmogljivejšo napravo, ki jo bodo lahko uporabljali tudi v prostem času.

 

zabavna elektronika za dariloAvtor: Julia M Cameron (Pexels)
 

Kaj pa elektronika za najmanjše otroke , kaj jim lahko podariš? Posezite na primer po glasbenih igračah, majhnih otroških konzolah ali neškodljivih otroških igralnih prenosnikih. To je lahko njihov prvi stik z elektroniko in tehnologijo.

Pri vsaki elektroniki morate postaviti meje, na primer, kako dolgo in kdaj se lahko otroci z njo igrajo . Postavite pravila, kot se vam zdi primerno, na primer, lahko je to ena ura na dan po opravljeni domači nalogi ali opravilih.


Razvoj otroka v športnih dejavnostih


Želite otroke podpreti pri športu, s katerim se trenutno ukvarjajo, ali le razviti to navado pri njih? V obeh primerih je pomembno, da gre za šport, ki ju resnično izpolnjuje. Le če čas namenijo dejavnosti, ki jo veselijo, lahko dosežejo odlične rezultate. Atletika, nogomet, floorball ali plavanje, zagotovo jih bo kaj zanimalo. Za njihov praznik pa jim podarite kakovostno športno opremo in pripomočke. Ne pozabite, da lahko ob kliku na kupone za popust na našem spletnem mestu najdete veliko odličnih ponudb, povezanih s športom .

Ali vaš otrok rad slika, pleše ali ga navdušuje igranje na glasbila ? Podprite ga pri teh aktivnostih in skupaj izpolnite prijavnico za MDD v določenem klubu, v katerem bo imel dovolj prostora za razvoj svojega talenta . In ne samo to, spoznal bo tudi veliko novih prijateljstev, se po šoli ukvarjal s pomembnimi dejavnostmi in nenazadnje mu lahko pomaga pri izbiri kariere v prihodnosti.

Smiseln način izrabe poletnih počitnic pa je tudi šola v naravi ali otroški tabor. Imajo več prednosti - otroci preživijo cele počitnice bolj aktivno in pridobijo veliko izkušenj ter zveste prijatelje. Poleg tega vam priprava ne bo vzela veliko časa.


učenje baleta v skupini
Avtor: cottonbro studio (Pexels)


Skupni čas


Nobeno materialno darilo ne bo nikoli tako dragoceno kot čas, preživet skupaj kot družina. Če se torej še vedno sprašujete, kako preživeti mednarodni dan otroka, je naš odgovor jasen – s skupnimi aktivnostmi.

Prvi junij pade na soboto, kar pomeni, da vas delo ne bo v ničemer omejevalo in lahko ta dan popolnoma uživate s svojimi otroki. Manjše otroke bo navdušil obisk živalskega vrta, gradov, dvorcev ali raznih mestnih znamenitosti. Sapo pa si boste kot najstnik vzeli s podaljšanim vikendom ali počitnicami v tujini. Vendar ne pozabite skleniti turističnega zavarovanja za vsako potovanje. Nikoli se ne ve, kdaj bomo potrebovali pomoč.

Bivanje na svežem zraku lahko izkoristite tudi za drsanje, družinski izlet s kolesom, lahkoten pohod ali pa se odpravite na avanturo kampiranja ali kakšen drugačen tematski izlet ob koncu tedna.

potovanje z otrokomAvtor: Ivan Samkov (Pexels)


Že veste, kakšno presenečenje boste letos pripravili svojim otrokom ob svetovnem dnevu otroka? Prepričani smo, da bodo neskončno veseli vašega darila. Podarjeno presenečenje si bodo za ta dan zapomnili kot enega izmed posebnih.

 

vsi popusti za darila za otroke