Iščete uporabna darila za otroke? Bliža se Mednarodni dan otroka, preverite ideje

05.05.2023 Darja Nakupovanje Deli
ideje za darilo za otroka

Potrebujete ideje za darila za otroke? Čez nekaj dni praznujemo Mednarodni dan otroka. Iščete personalizirana darila za otroke, tukaj so naše ideje.

Med bolj prijetne zadolžitve staršev se uvršča priprava praznovanj in izbira darila za otroke ob rojstnih dnevih in drugih praznikih. Eden takih pomembnih dni je Mednarodni dan otroka. Praznujte ga z lepim darilom za svoje otroke. Navsezadnje je to prav tako poseben dan za njih kot za starše.

Vemo, da izbira daril ni vedno lahka. Med drugim je pomembno upoštevati starost otrok. Kar ugaja najmlajšim, verjetno ne bo ustrezalo najstnikom.

TOP kategorije kuponov vključujejo igrače, otroško modo in izdelke za dojenčke, pohištvo, elektroniko in potovanja. Oglejte si celotno ponudbo v rubriki Dan otroka. Kaj vas najbolj zanima ?

mednarodni dan otroka ideje za darilo

 

Mednarodni dan otroka praznujemo že več kot 70 let

 

Zamisel o oblikovanju tega praznika je bila slišana na Svetovni konferenci o blaginji otrok. Potekala je leta 1925 v Ženevi v Švici, na njej pa so sodelovali predstavniki različnih držav.

Dan otroka 1. junija na Slovaškem in drugih komunističnih in postkomunističnih državah MDD praznujejo od leta 1950. Leto prej, 1949, je mednarodno združenje žensk v Moskvi 1. junij razglasilo za mednarodni dan zaščite otrok.

Drugače je v drugih državah, saj ta praznik pade na povsem drug datum, 20. november. Na slednji datum je Generalna skupščina Združenih narodov sprejela Deklaracijo o otrokovih pravicah. To je tudi spominski datum za Svetovni dan otroka, ki ga praznujemo.
Sicer pa je bila leta 1989 sprejeta tudi Konvencija o otrokovih pravicah. Ta sprejeti dokument je v opomin na pomembnost ustvarjanja dialoga, znotraj katerega gradimo boljše pogoje otrok po svetu.

Kljub temu ostaja njegova poanta enaka za vse – zaščititi otroke in njihove pravice.

Otroci nosijo v sebi potencial, so pomembni soustvarjalci trenutnega in prihodnjega sveta. Zato je pomembno, da ima otrok priložnost izraziti svoje mnenje ter da je otrok vključen v sprejemanje lastnih odločitev in odločitev, ki vplivajo na oblikovanje prihodnosti.

»Otroci so neverjetno pomembni. So prihodnost sveta.” – Elton John

uporabna darila za otroke

 

Na dan otroka začnite s praznovanjem doma

 

Kakšen bi bil praznik, če ga ne bi praznovali v stilu s svojimi malčki? Pripravite družinsko praznovanje z okraski in dobrotami. Seveda pa ne pozabite na sladko presenečenje za malega slavljenca. Ugodne ponudbe najdete v kategoriji živila in hrana.

Iščete bolj zdravo različico sladkarij? Oglejte si na primer ponudbo spletne trgovine Malinca in izberite zdrave sestavine za otroke iz žitaric, semen, pravega kakava in še kaj.

Zdrave alternative sladkarijam vključujejo na primer: 

__check

sveže in suho sadje

__check

lešnikova krema

__check

malinova kaša

__check

domač puding

__check

sadni pire

__check

med

__check

domače sladice

darilo za otroke 5 let - mednarodni dan otrok

 

Igrače in oblačila za najmlajše

 

Imate doma malčka? Majhni otroci daril ne zaznavajo tako kot starejši otroci. Če jim vseeno želite nekaj podariti, razmišljajte praktično pri nakupu darila za otroke stare do 2 leti. Prve večje igrače namenite otrokom od 1 leta dalje. Posebej priljubljene in praktične so tiste za razvoj motoričnih sposobnosti, na primer lesena sestavljanka ali igrače za kopel.

Dojenčki rastejo zelo hitro. Preverite spletno trgovino Notino in kupite ceneje igrače, oblačila za dojenčka, plenice, otroško kozmetiko ali dodatke za hranjenje.

darilo za troke 2 leti

 

Starejši otroci od 3. leta naprej se bodo razveselili interaktivnih igrač, raznih gradnikov ali prvega poganjalčka. Primerno darilo so tudi poučne knjige. Izberite tiste s simpatičnimi ilustracijami, ki bodo pritegnile njihovo pozornost. Za otrokov razvoj bodo koristni tudi razni delovni zvezki, dodatki ali enciklopedije.

Vse družabne igre, kreativne igrače in igrala za aktivnosti otrok na prostem lahko izbirate v kategoriji igre. To je lahko super darilo za otroke starosti 5 let. Prihaja poletje in nov kos otroškega oblačila ali obutve je dobrodošel. Preverite kupone v kategoriji moda in prihranite pri nakupu.

 

darilo za otroke 10 let

Stara otroška soba

 

Šablone za idealen videz otroške sobe ni. Dizajn in slog pohištva naj ustrezata trenutnim potrebam otroka. Ne pozabite, da je hkrati z rastjo otrok dobro nadomestiti kakšen kos pohištva v otroški sobi.

Majhen otrok potrebuje predvsem dovolj prostora za igro. Za šolarje je pomembno ločiti prostor za učenje in igralno površino. V sobi starejših otrok in mladostnikov naj prevladuje prostor za učenje, ki ga dopolnjuje kotiček za prostočasne dejavnosti.

Pred vsako prenovo otroške sobe dobro premislite, kaj in kako želite spremeniti v prostoru. Tako bo celoten proces prenove lažji in hitrejši. Preverite kupone za prihranek pri nakupu dodatkov, tekstila in pohištva.

 

otroška soba

V trgovini VidaXL najdete popust na pohištvo za otroško sobo pa tudi za dojenčke. Raziščite ideje za novo otroško sobo. Vse oblikovalske kose najdete na tej povezavi.

Ali razmišljate o menjavi starega pohištva za novo? Bi radi osvežili svoj dom z novo opremo in dodatki ali novo napravo? Oprema za dom, kot so pohištvo, električni aparati, dodatki za hišo in dom, lahko prispeva veliko k naši kvaliteti bivanja, preverite ideje za nakup in prihranek v zapisu. 

Elektronika za prosti čas

 

Hočeš nočeš, telefon v rokah otrok v tem modernem času ni nič nenavadnega. Njegov glavni namen je poleg zabave navezati stik z vami – starši. Jim želite podariti boljše darilo za otroke starosti okoli 10 let? Ta praznik je kot nalašč za to. Preverite kupone za pametne telefone in dodatke.

Če iščete personalizirana darila za otroke preverite spletno trgovino Picasee, kjer lahko naročite najbolj trendovske zaščitne ovitke z lastno fotografijo.

Funkcije mobilnega telefona lahko dopolnite s pametno uro za še boljšo komunikacijo. Ali pa morda izberete samo pametno uro in otrok telefona sploh ne bo potreboval. Preverite kupone za ure.  

 

Ali je igranje računalniških igric ena izmed najljubših prostočasnih dejavnosti vaših otrok? Potem ste lahko prepričani, da bi jih ta dan nova igra zelo razveselila. Vaš otrok bo vzljubil bralnik knjig. Odlično darilo so tudi slušalke ali otroški fotoaparati. Da bo nakup teh naprav še ugodnejši, izkoristite ponudbe iz kategorije elektronika.

 

uporabna darila za otroke

Skupna doživetja za celo družino

 

Po našem mnenju je čas preživet skupaj najboljše darilo, ki ga lahko poklonite svojim otrokom. Pa naj bo to sprehod po gozdu, obisk kina ali karkoli drugega.

Ali ste vedeli, da je Mednarodni dan otroka letos na četrtek? To je odlična priložnost za podaljšan vikend. Pojdite na primer na kampiranje ali vsak dan odkrivajte nove kraje. Možnosti za izlet z otroki je res veliko, preverite kupone za namestitve in letalske karte.

darila za otroke

__bulb
Ali veste, katere stvari lahko vzamete v ročno prtljago na letalo?

Kaj je mogoče imeti v ročni prtljagi in kaj v prijavljeni prtljagi za čekiranje? Pripravili smo vam seznam več izdelkov, ki vas bodo zagotovo zanimali pri pakiranju.

Ali so vas navdihnili naši nasveti za izbiro darila? Prepričani smo, da boste za svoje otroke našli popolno darilo, ki jih bo razveselilo. Nasmeh in veselje v njihovih očeh je vsekakor vredno truda.