Začenja se šola: Kaj potrebuje vsak dijak in kako pri tem prihraniti?

21.08.2023 Darja Nakupovanje Deli
nazaj v šolo

Ste eden tistih staršev, ki se na novo šolsko leto pripravljajo vnaprej? Naredite enako. Preverite, pri čem lahko prihranite več deset evrov in kje nakupovati za šolo ceneje.

Poletje se je prevesilo v drugo polovico, kar pomeni, da se počasi bliža novo šolsko leto. Vsako leto je začetek septembra povezan z nakupom šolskih potrebščin in opreme za otroško sobo. Čeprav jih je nemogoče zgrešiti, lahko zaradi ponudbe na naši spletni strani pri nakupih res veliko prihranite in kupite bolj poceni šolske potrebščine.

Ne spreglejte kategorij, kot so pohištvo, elektrotehnika, računalniki in prenosniki, pa tudi prosti čas. Polne so odličnih ponudb za vse šolarje in študente.

Kliknite Nazaj v šolo in si oglejte vse fantastične ponudbe na enem mestu.

tablica za učenje

 

Udobje za učenje je na prvem mestu

 

Vsak učenec potrebuje maksimalno koncentracijo pri učenju. Pri tem mu bo nedvomno pomagal dobro opremljen študijski kotiček. Sestavljen naj bo predvsem iz mize in udobnega stola s potrebno opremo.

Naravna svetloba je najboljša za učenje. Zato pisalno mizo postavite pod okno. Če to ni mogoče, poiščite mesto z lego pravokotno na okno. Katera miza je najboljša? Seveda je zaradi različnih parametrov lahko rešitev za vsakega študenta drugačna. Na splošno je priporočljiva miza v obliki črke "L", saj nudi dovolj prostora za uporabo računalnika, knjig in zvezkov.

Se kotna miza ne prilega v otroško sobo? Prizadevajte si za večjo ravno mizo. To bo praktičen kos pohištva in naložba za več let.

 

nastavljiva pisalna miza

Kupite pisalno mizo in drugo pohištvo na spletu v spletni trgovini VidaXL in izberite najboljšo za svojega šolarja.

Kaj pa stol? Njegova nastavljiva višina bi morala biti samoumevna. Raje ne izberite modelov, ki nimajo te možnosti. So več kot nepraktični. Njihovo nasprotje, rastoči stoli, so odlični in bolj udobni. Pozorni bodite na ergonomsko oblikovano hrbtišče, ki je najboljše za otrokovo hrbtenico.

Ne pozabite na drugo praktično pohištvo za otroško in študentsko sobo. V bližini mize naj bodo omare in police za shranjevanje stvari. Uporabna bo tudi pluta ali tabla za pisanje.

Naš nasvet: Poskrbite tudi za napeljavo kablov. Kabli, ki tečejo vzdolž ali pod mizo, so lahko za učenca precej moteči. Pri tem vam bodo pomagali organizatorji kablov iz spletne trgovine Conrad.

 

računalnik za šolo

 

Računalnik za šolo kot nuja pri učenju

 

Živimo v sodobnem času, ki pomembno vpliva na način študija. Osnovnošolci že uporabljajo računalnik kot pomoč pri reševanju domačih nalog.

Dijakom in študentom predvsem pomaga pri pisanju seminarskih in diplomskih nalog ali pripravi in urejanju grafičnih izdelkov. Preprosto, računalnik je trenutno eden od nenapisanih in hkrati nujnih šolskih pripomočkov.

Si želite kupiti res dober računalnik za šolo ali prenosnik po ugodni ceni? Nakupujte v spletni trgovini Big Bang.

Katere parametre naj izpolnjuje računalnik za študenta?

__check

zmogljivost glede na potrebe (minimalno 2-4 Ghz)

__check

ergonomska tipkovnica za udobno tipkanje (numerični del je prednost)

__check

trpežna kovinska konstrukcija proti hitri obrabi in protizdrsna površina

__check

baterija prenosnika z minimalno kapaciteto trajanja uporabe 7 ur

__check

zaslon z diagonalo 14" in težo pod 2 kg za lažje prenašanje

Ne pozabite kupiti osnovnih dodatkov za računalnik, kot je torba za prenosni računalnik za enostavno in varno prenašanje.

Prenosnik pa ni edina stvar, ki jo študent potrebuje za kakovosten študij. Drugi monitor močno olajša delo na šolo in študij. Tiskalnik pa se bo redno uporabljal tudi v študentski sobi.

 

učenje z računalnikom

 

Elektronika za učenje in prosti čas

 

Počitek in prosti čas sta za vsakega izmed nas in tudi za učence izjemno pomembna. Morajo se sprostiti in nabrati moči za učenje in naslednji šolski dan. Pri tem si krajšajo čas in zabavajo z izdelki elektronike.

Naprave bodo uporabljali ne le za zabavo, ampak tudi za učenje. Lahko na primer igrajo igre na tablici, a hkrati pregledujejo lekcije. Zmogljivejše tablice celo nadomestijo nekatere funkcije računalnikov.

Ali se vaš otrok ukvarja s športom? Zagotovo bo cenil pametno uro, ki beleži več pomembnih vrednosti. In nov pametni telefon je lahko odlična motivacija za doseganje odličnih uspehov v šoli ali kot nagrada zanje.

Ali razmišljate, da bi otroku kupili slušalke? Odlična ideja. Uporabljal jih bo ne le za poslušanje glasbe, ampak tudi za črpanje zanimivih informacij iz različnih razprav z vrstniki in podcastov.

 

zabavna elektronika

V spletni trgovini Muziker najdete res veliko izbiro izdelkov elektronike za lažje učenje in zabavno elektroniko. Kaj boste kupili svojim otrokom?

Čas za izkušnje in hobije

 

Na kakšne izlete ste se poleti odpravili z otroki? Če jih niste ujeli toliko, kot ste želeli, imate še vedno priložnost, da jih popeljete na prelepa mesta. Lahko se odpravite na morje, na pustolovski tabor v gozdu ali na več krajših izletov po Sloveniji. Vsak dan lahko doživite nepozabne izkušnje v družbi otrok.

Z začetkom šolskega leta nastopi obveznost za starše, da otrokom določimo kvalitetno dnevno rutino. Ne pozabite, da morate poleg časa za učenje nameniti dovolj časa tudi za njihove hobije. Njihovi interesi so zelo pomembni in jim pomagajo, da se sprostijo od šolskih obveznosti in raziščejo svoja zanimanja.

Kako to narediti prav? Najprej se z otroki pogovorite, katere krožke bi radi obiskovali. Na primer glasbena šola, plesne ure, risanje ali športni klub. Nato jih načrtujte za posamezne dni v tednu, da imajo otroci čas za učenje in sprostitev.

V udobju svojega doma lahko z branjem knjig razvijajo svoj spomin in domišljijo. Ali imajo talent za fotografijo? Kupite jim fotoaparat, da še izboljšajo.

 

učenje kitare

Začetek novega šolskega leta ne pomeni, da morate izprazniti denarnico. Izkoristite ugodnosti v kategoriji Nazaj v šolo in kupite vse, kar vaš šolar ali študent potrebuje, po odličnih cenah še danes.