Kako shujšati za vedno, brez nezaželenega jo-jo učinka?

10.05.2022 Darja Prosti čas Deli
Kako shujšati za vedno

Imate kaj odvečnih kilogramov ali ste se zredili med epidemijo? Kako shujšati za vedno in trajno ohraniti željeno težo in postavo? Imamo nekaj nasvetov. za izgubo kilogramov brez jo jo učinka.

Ali imate po dolgem pandemičnem počitku kaj odvečnih kilogramov? V povprečju z lahkoto pridobimo na teži, se zredimo, vendar je shujšati in s tem kilograme težko izgubiti brez nezaželenega jo-jo učinka. Zato smo za vas povzeli nekaj nasvetov, kako shujšati za vedno in trajno ohraniti željeno težo in postavo.

Na povečanje teže vplivajo številni različni dejavniki. Gostinska hrana v nesorazmerno velikih porcijah, polnih odvečnih maščob, sladkorjev in soli. Premalo telesne aktivnosti. Tudi celoten življenjski slog z veliko stresa.

Vendar je po dveh letih zatona pandemije skrajni čas, da prekinemo s starimi navadami za začetek hujšanja. Ne le to, kaj jemo, ampak razmislimo o tem, koliko se gibamo, sprejmimo premišljene odločitve, jih uresničujmo in se jih držimo. Katere spremembe moramo narediti in kako si prizadevamo zanje?

Ali imate radi vadbo in ali morate vnesti zadostno količino hranilnih snovi? Izkoristite našo edinstveno ponudbo na Naturesfinest.

voda je pomoč za hujšanje

Pijmo veliko vode
 

Skoraj vsak članek o izgubi teže se začne s tem pravilom. Ni čudno. Pitje vode je univerzalno in še vedno velja in učinkuje. Ali ste vedeli, da naši možgani sestavljajo 75 % vode? Tudi zato je voda tako pomembna za pravilno delovanje telesa v vsakdanu in je v pomoč pri presnovi. Ne samo v službi, ampak tudi v prostem času.

Naš nasvet:

Ali radi pijete vodo iz pipe? Osvežite vodo s koščkom gozdnega sadeža, mete, limone ali limete. Če pozabite piti, si nastavite običajni časovnik za eno uro. Vsakič, ko zazvoni, popijte kozarec vode.

Ali bi radi pili še kaj drugega kot vodo? Zadosten vnos tekočine je pomemben pri hujšanju, napitki z okusom so v pomoč, saj vsebujejo formulo z dvojnim delovanjem 2 v 1, ki podpira razstrupljanje telesa in spodbuja kurjenje maščob. Izkoristite našo edinstveno ponudbo Sensilab.

prehrana za hujšanje naj bo uravnotežena

Jejte uravnoteženo prehrano

 

Pravijo, da »manj je več« in hrana ni izjema. Zato delno omejite porcije, ki jih jeste. Tudi sprememba sestave obroka vpliva na izgubo teže. Na krožnik si naložite polovico ali dve tretjini količine običajnega obroka. Ostanke shranite za naslednji obrok.

Redno uživanje sadja in zelenjave je osnova vsake diete, pa naj gre za hujšanje ali ne. V obroke vključite tudi:

Zdrave maščobe (avokado, oreščki, ribe, semena ali olivno olje)
Zdrave beljakovine (skuta, sir, jogurt, jajca, fižol, soja ali meso)
Zdrave vlaknine (kosmiči, riž, polnozrnat kruh, bulgur, kvinoja ali koruza, šparglji)
 

Naš nasvet:

Dodajte zeleni čaj svoji prehrani. Topel napitek je prijetnega okusa in požene vašo presnovo, izboljša vašo koncentracijo in vsebuje veliko antioksidantov. Obožujete prigrizke? Izberite bolj zdravo in hranilno alternativo. Sadje z arašidovim maslom, smutijem, pokovko ali praženo čičeriko

začimbe za presnovo med hujšanjem

Začinite svoje življenje tudi ko hujšate

 

Kdo je rekel, da mora biti vaš obrok in zdrava prehrana dolgočasna in brez življenja? Zaradi vročine in znojenja si v prihodnjih mesecih morda kdo ne bo želel začiniti hrane. A to je velika napaka.

Začimbe ne le poudarijo in izboljšajo okus hrane, temveč tudi delovanje metabolizma. Kajenski poper, pa tudi gorčica, vsebuje kapsaicin, ki pomaga pri kurjenju maščob. To so tudi razlogi, zakaj jih morate vsekakor vključiti v svojo prehrano. Ne pozabite na čili in druge začimbe, kot je kurkuma, cimet, kumina pa na zelišča kot je bazilika, žajbelj, rožmarin. 

prechazka les

Moč hoje za hujšanje

 

Razmišljate o teku, za hitrejše hujšanje in odpravo odvečnih kilogramov? Pazite na svoja kolena. Mnogi ljudje so plačali davek na kolena za svojo nepotrpežljivost ravno zaradi teka. Tek je primeren za ljudi z normalno težo, ne pa za tiste, ki so se zredili. Raje začnite s hitro hojo, da dvignete srčni utrip. 

Kakor se vam morda zdi huja neučinkovita, lahko hitra hoja dobesedno dela čudeže. Je učinkovit kardio trening telesa za vse, ki ste med dveletnim premorom lenarili ali preprosto niste našli časa za redno gibanje. Če si vsak dan vzamete čas za polurni sprehod, vam bo telo hvaležno. To lahko storite na poti iz službe ali v trgovino. Za spremembo se odpravite na sprehod v gozd ali na bližnji hrib. Potrebujete udobno obutev za stabilen korak in dobro oporo, brez žuljev.

Prilagodite svoje sprehode po gozdu ali ravnini s pravo izbiro obutve. Udobna pohodna obutev vas čaka v trgovini Gami Sport.

spanje za hujšanje je pomembno

Dovolj spanja za uspešno hujšanje

 

Ste pomislili, da dlje ko ste pokonci, več jeste in pogosteje ste lačni? Ko je telo v stalnem gibanju in budnem stanju, potrebuje gonilno silo za delovanje. In to je hrana.

To je tudi eden od razlogov, zakaj strokovnjaki priporočajo vsaj 7 do 8 ur spanja. Tako se boste izognili večernim in nočnim skušnjavam ob gledanju vašega najljubšega programa. Pomanjkanje spanja negativno vpliva na naše telo, vključno z napihnjenim trebuhom in pridobivanjem telesne teže.

Tu in tam ne škodi, če si privoščite t.i komfortno hrano, torej po sestavi ne povsem idealna, a izjemno okusna hrana. Vsak obrok naj vsebuje čimveč hranljivega. Naj vas navduhnejo naši nasveti za hujšanje, v dveh ali treh tednih bo počutje vsekakor boljše. Ohranjajte novo navado in kilogrami se ne bodo vrnili. V pomoč in motivacijo so vedno tudi fitnes pripomočki.

Ohranjajte redno vadbo in kilogrami se ne bodo vrnili. V pomoč in motivacijo so vedno tudi fitnes pripomočki. Izkoristite  ponudbo fitnes naprav na Electronic star.

Naši nasveti niso revolucionarni. To je le nekaj preprostih, a trajnostnih nasvetov, kako shujšati v nekaj tednih. To niso neučinkovite diete ali gladovne stavke. To je sprememba življenjskega sloga, ki vas bo pripeljala do želene teže. Če preživite 2 tedna novega režima redne aktivnosti in kvalitetne prehrane ter spanca, ste na dobri poti za trajno spremembo. 

Med aktivnostjo se znojimo. Izgubo mineralov nadomestimo z minerali in vitamini iz hrane ali v prahu z dodatki. Za dodatno motivacijo, pomoč in boljši učinek izgube teže preverite Babesvitamins, izdelke za zmanjšanje apetita, kurjenje maščob, razstrupljanje in vitamine. Vsi izdelki so brez GSO.